Un espacio de cocina donde acceder a mis recetas más interesantes con trucos e ideas para cualquier ocasion. Daddy Rafa confía que disfruteis con ella y que creemos un espacio para aportar ideas culinarias. Aviso: ¡Marcado acento internacional!

lunes, marzo 09, 2009

Audrey’s homemade traditional donuts

Hi everybody! I decided to write in English because it’s been a while since I last wrote in Shakespeare’s language.

This weekend (Friday afternoon) I was taking care of my daughter Audrey and I tried to do something different: A cooking afternoon. I decided to show her how to make homemade donuts. We had so much fun. Today I want to share with you the recipe so you can also do it with your little ones.

The real name of the recipe is “Rosquillas tradicionales” (Traditional donuts). This recipe is from my grandma but I’ve changed the official name taking into account the special occasion ha ha ha.

Ok, Let’s go with it: Audrey’s homemade traditional donuts

Ingredients: (for a nice amount)

1 Egg
6 Tablespoons of sugar
4 Tablespoons of milk
4 Tablespoons of sunflower oil
4 Tablespoons of anise liqueur
1 Teaspoon of yeast
Flour (about 400 grams)
Olive Oil
Sugar

How to prepare:

In a big bowl mix the egg (beaten), sugar, milk, oil and anise. It is important to mix well.

It is the moment to add the yeast and the flour. I didn’t write an exact amount of flour because it depends on the size of the egg. The idea is to add the flour one tablespoon at a time and mix well until the dough gets the consistency of play-dough.
Be careful: Do not abuse using flour. If you put too much the result will be a perfect ring stone.


Now the fun begins: Make rolls of dough and make the donuts.


Heat the oil in a pan and deep fry the donuts until golden brown. Remove from the oil, put them on a plate and sprinkle sugar over them. And… that’s it!




As you can see it is easy & fun for you and your kids.

Ok guys, see you soon.

Daddy Rafa.

7 Comments:

Blogger Garbancita ® said...

Dios santo!!!

Esa niña es Audrey?

Me acabo de quedar sin sangre en las venas... pero que rápido pasa el tiempo.

Guapisima la niña y además con aptitudes culinarias. Vaya joya!

Besos

2:39 p. m.

 
Blogger daddyrafa said...

Si sí, ya ves..., uno se descuida y pasan los años a toda velocidad. Ya tiene dos añitos y pico y casi sin darse cuenta. Lo bueno es que he ganado una pinche de primera :-P

Un besote

Rafa

2:57 p. m.

 
Blogger Beatriz said...

Vaya niña más guapa!!! La lástima es que el tiempo pasa para todos, eh? un besazo, bmendez

10:14 p. m.

 
Blogger daddyrafa said...

Hey! Que sorpresa!!!. Un besote Bea. ¿Como te va la vida? ¿Por donde andas? ¿Barcelona, Bilbao? ¿Extranjero?...

Es cierto, el tiempo no perdona a nadie... ¿has visto como se me blanquea la calva? jejeje...

Lo dicho, un besote enorme.

Rafa

11:01 p. m.

 
Anonymous Anónimo said...

Vay vaya con la niña!!!

Ya con lo mayor que está a sufrir cuando la juntes con mi Pablito..jejeje.

Un abrazo.

Andrés.

11:41 p. m.

 
Blogger Manu said...

Papi!!! Audrey esta enorme!! macho pero no la des a probar todo tu recetario porque a este paso te saca una cabeza en breve ... saludos desde leon ...

chechubiker!!!

10:49 a. m.

 
Blogger daddyrafa said...

Hola mister Manu!!!

Un placer que te pases por mi cocina de vez en cuanto. Un fuerte abrazo!!!

Cuidate mucho.

Papi

11:28 a. m.

 

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